Αδικαιολόγητη καθυστέρηση των διαδικασιών μεταφοράς της ΔΕΘ

Αδικαιολόγητη καθυστέρηση των διαδικασιών μεταφοράς της ΔΕΘ

Αρ. Πρωτ. 11347/10.06.2010

Προς Υπουργό:

Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας

Αδράνεια και κωλυσιεργία από το αρμόδιο Υπουργείο παρατηρείται αναφορικά με το θέμα της μεταφοράς της ΔΕΘ εκτός του Πολεοδομικού Συγκροτήματος Θεσσαλονίκης. Το Υπουργείο αμελεί και αδιαφορεί για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα, που αποτελεί αναπτυξιακή προοπτική για την Θεσσαλονίκη, αλλά και γενικότερα για την Βόρεια Ελλάδα. Το εντυπωσιακό, βέβαια είναι ότι η διοίκηση του Α-ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, ενώ παραχωρεί 450-600 στρέμματα στο αρμόδιο Υπουργείο για την μετεγκατάσταση της ΔΕΘ, το ίδιο το Υπουργείο με την παντελή έλλειψη σχεδιασμού διεκδικεί για άλλη μια φορά το ρεκόρ της αδράνειας και της στασιμότητας.

Δεν είναι δυνατόν εν μέσω της δύσκολης οικονομικής περιόδου που βρίσκεται η χώρα μας και επιβαρύνεται με την επιβολή των σκληρών μέτρων λιτότητας από την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, να μην δίνεται ανάσα ανάπτυξης, προοπτικής και προσέλκυσης επενδύσεων. Οφείλει άμεσα το αρμόδιο Υπουργείο να ολοκληρώσει τις διαδικασίες μετεγκατάστασης της ΔΕΘ, καθώς οι αδικαιολόγητες καθυστερήσεις αποτελούν ανάχωμα στην ανάπτυξη της περιοχής.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται η αρμόδια Υπουργός:

Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα μετεγκατάστασης της ΔΕΘ, που έχει θέσει το αρμόδιο Υπουργείο και πότε σκοπεύει επιτέλους το Υπουργείο να το υλοποιήσει;

Απάντηση Υπουργείου